Felhasználó létrehozásaFőoldal | Hír küldése | Eseménynaptár | Képek | Régi képek | Fórum | Rovatok
A te felhasználód
 

Főmenü
· Főoldal
· A te felhasználód
· Ajánlj minket
· Apróhírdetés
· Enciklopédia
· Eredmények
· Eseménynaptár
· Fórum
· FAQ
· Galéria
· Hír küldése
· Keresés
· Letöltések
· Linkek
· Mértékegység
· Régi hírek
· Rovatok
· Statisztika
· Szavazások
· Szöveges változat
· Tagok
· Témák
· Top 10

Tagok
Szia, Vendég
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Tagok:
Legutóbbi: anjalibatra
Mai: 1
Tegnapi: 1
Összesen: 9745

Látogatók:
Vendégek: 163
Tagok: 0
Összesen: 163

KeresésLegújabb kép  
Csörgőlabdások és Íjászok

Beküldte: Ippon Dátum: 2004. december 06. hétfő, 09:09

Szubjektív összefoglalókMi, íjászok, akik az erdőket járjuk, úttalan utakon bolyongunk, halhatjuk a madarak csicsergését, és gyönyörködünk a táj szépégében, elvagyunk kisded játékainkkal, és marcona harcost játszunk, vagy Olimpikont, el sem tudjuk képzelni, hogy van egy másik világ is, az örök sötétség világa, ahol ők élnek.

Számukra ezek az élmények elérhetetlen vágyak, mindez a képzeletükre van hagyva, hogy milyen a pázsit zöldje, milyen az ég, és milye is a madár, milyen egy íj, milyen érzés lőni és eltalálni, milyen zsákmányt ejteni. Borzasztó lehet számukra egyedül bolyongani az erdőben, mint ahogy átmenni a forgalmas úttesten, kiszolgáltatva lenni mindennek és mindenkinek. Pedig ők is éppúgy éreznek, szeretnek, ha van lehetőségük, dolgoznak, játszanak, sportolnak, csak a fény túlsó oldalán jóval kevesebb a lehetőség, az öröm.
Telefon jött a felkérés, hogy az Olimpiát megjárt Magyar Csörgőlabda Válogatott kihívja a Szekszárdi Alisca Nyilai íjászait, mint közismerten sportos csapatot egy bemutató rangadóra, háromfős csapatok mérkőznek, egyenlő feltételek mellett (lefestett sí szemüvegben) halkan csörrenő, nagyot ütő több kilós labdával. Még szép! Három csapatot állítottunk ellenük. A terembe lépve lefagyott a vigyor az arcunkról. Kétméteres óriások szerelgették össze 9 méter széles vaskapuikat, rutinos, precíz mozdulatokkal. Biztos, hogy nem látnak?? Gyors ismerkedés, majd ügyetlenkedtünk egy kicsit mi is a szerelésnél. A Válogatott két csoportra oszlott, majd bemutató játékot nyomtak egymással, kétszer 10 percet. Megállt bennünk az ütő. A teljes erővel megküldött labdák simán odébb lökték a nagy vaskaput, iszonyú gigászi küzdelmet láttunk, patakzott róluk a veríték, gól csak a vége felé. A három játékos a kilenc méteres kapuban térdelve elveszett, kellett mozogni. Óramű pontossággal vetődtek a labdára, tévesztés kizárva. Ha rosszul dobtál és hibáztál, egyedül kellett védened a kilenc méteren. Megállt az ész. Dj. Jocó elakart osonni, megszeppenten kérdezte: te, ezek tényleg nem látnak? Nekünk is ilyen erőset dobnak? Sherpa is csak pislogott: biztos, hogy jó helyen vagyunk? már megint mire vállalkoztunk? A kisszámú közönség nagy tapssal jutalmazta a levonulókat, megkaptuk a lefestett sí szemüvegeket. Totális hírzárlat. Megszűnt a külvilág, csak a zajok maradtak. Állni, lépni vetődni, egyensúlyozni, gurítani úgy, hogy mindent a kezeddel tapogatsz ki, hol is vagy, nehogy saját hálódat bombázd. És ha szerencséd volt, és rá hibáztál merre jön a labda, és belevetődtél a vakvilágba, örömmel tapasztaltuk, társunk is meghallotta a sunyin gördített labdát, szikráztunk mint a vídia az ütközésnél. Legnagyobb élmény volt, mikor a többkilós labdát herével védtük, persze vakon. Legalább a közönség jól szórakozott. Még Jocóhoz állt legközelebb a műfaj, elég jól ráérzett az ízére. Az elején kriminálisan rosszul játszottunk, majd mikor megéreztük, már megismertük a labda hangját, majdnem beállítottuk az eredményt. Vége! Jó érzés volt újra látni, gyönyörű lett rögtön minden. Eszembe jutott mit éltem át a húsz perc alatt, milyen hosszú volt, és az is, hogy a Fiúk hiába veszik le a szemüveget, nem lesz fényesebb a kép számukra. Kezükkel folyamatosan csetingetve cseréltek térfelet, nehogy egymásnak ütközzenek. Következtek Györgyiék, ifjú Padavannal, Gyurival. Hatalmas vetődések, körömletörés, gyűjtötték a kék-zöld foltokat szorgalmasan. Élvezték a játékot. A harmadik csapatba Lőrincz Kata meg Andi kapott helyet, meg egy sportos apuka, Kis Gyuri. Nekik mi jutottunk osztályrészül, a közönség bekapcsolt, ováció meg minden, szóval lemostuk őket a pályáról. Mi vidáman mesélgettük élményeinket, a Fiúkat már húzták magukkal a következő mérkőzésekre, megállás nélkül játszottak tovább. A teremben játszó gyermekeik csodálattal néztek apjukra, mint hősökre szokás.
Gonosz trükköt tartogattam a számukra, mi is íjásztatjuk őket, persze vakon, valami csörgő segítségével. Közbe lépett a Média, akik néhány órás késéssel bevágódtak, és kiszabadították maradék karmaink közül és mélyinterjúba fogtak, hogy miért is Szekszárdot, és miért is az Alisca Nyilait választotta a Válogatott.
Angolosan távoztunk.
Néhány órát töltöttünk el egy más képességekkel megáldott vak férfiakból álló csapattal, és mindössze kétszer húsz percet vakon, ahhoz, hogy megtanuljuk értékelni azt a csodát amit a látás ad, .és azt a kitartást, önfegyelmet, és azt a tudást ami ezeket a fiúkat már második alkalommal az Olimpiáig vitte.
Csörgőlabdások!
Büszkék vagyunk, hogy minket választottatok, és játszhattunk ellenetek.

Alisca

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Szubjektív összefoglalók
· Több hír: root


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Szubjektív összefoglalók:

A hiteles honfoglalás kori magyar viseletről /dr. Szöllősy Gábortól


Hír értékelése
Értékelés: 4.90
Szavazat: 32


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


"Csörgőlabdások és Íjászok" | Belépés/Regisztráció | 10 hozzászólás | Keresés
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.

Névtelenül nem lehet hozzászólni, kérjük regisztrálj!

Re: Csörgőlabdások és Íjászok (Értékelés: 1)
Szerző: lgom Dátum: 2004. december 06. hétfő, 10:24
(Profil | Üzenet küldése)
Alisca, ugyan nem látod, de a kalapom megemelem, és mélyen meghajolok előttetek!!!! lgom
Re: Csörgőlabdások és Íjászok (Értékelés: 1)
Szerző: schell Dátum: 2004. december 06. hétfő, 11:22
(Profil | Üzenet küldése)
Csodálatos emberek vagytok és kívánom nektek, hogy minél több hasonló élményt éljetek át!!!
Üdv: schell
Re: Csörgőlabdások és Íjászok (Értékelés: 1)
Szerző: Boar Dátum: 2004. december 06. hétfő, 13:12
(Profil | Üzenet küldése)
Ebben a hülye világban jó néha EMBEREKET látni...
Üdv!
Boar
Re: Csörgőlabdások és Íjászok (Értékelés: 1)
Szerző: frankdrebin Dátum: 2004. december 07. kedd, 10:32
(Profil | Üzenet küldése)
Gratulálok minden résztvevőnek!

Nagyon örülök, hogy Kata is ott lehetett.

Frank
Re: Csörgőlabdások és Íjászok (Értékelés: 1)
Szerző: Gyurec Dátum: 2004. december 11. szombat, 09:29
(Profil | Üzenet küldése)
Az ember attól lesz több, ha felad valamit. Ti a látást adtátok néhány percre és cserébe életreszóló élményt kaptatok. Csörgöladbások:
Csak így tovább srácok! Veletek vagyunk!
Re: Csörgõlabdások és Íjászok (Értékelés: 1)
Szerző: reema Dátum: 2018. december 10. hétfő, 16:06
(Profil | Üzenet küldése)
Thanks to you, I learned a lot of interesting things. I hope to learn more. I congratulate you for these wonderful shares. Keep going !


voyance Email gratuit [www.roselyne-augustin.com]Copyright 2004. ZSR
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Oldalkészítés: 0.17 másodperc